Málnás parfétorta

Hozzávalók 16 szelethez: 15 deka habcsók, 40 deka friss vagy mirelit málna, 5 deci tejszín, 3 deka cukor, 2 zacskó vaníliacukor, fél üveg ( 125ml ) csokoládéöntet, a diszítéshez tetszés szerint habcsók, málna, csokoládéöntet vagy citromfű, folpack.

9 darab habcsókot durvára tördelünk, és belekeverjük a csokoládéöntet kétharmadába. Hideg vízzel kiöblítünk egy 26 cm átmérőjü tortaformát, majd keresztbe belefektetünk 2 csík folpackot. Rásimítjuk a habcsókos csokoládéöntetet, és 30 percre a mélyhűtő rekeszbe tesszük. Közben a maradék habcsókot nagyobb darabokra tördeljük. A tejszínt kemény habbár verjük, közben beletesszük a cukrot meg a vaníliáscukrot. Óvatosan belevegyítjük a habcsókot és a málnát. A gyümölcsös habot a tortaformába kanalazzuk, tetejét folpackkal letakarjuk. Egy éjszakára befagyasszuk.

A tortát fogyasztás elött kb. 10 perccel kivesszük a mélyhűtőből. A forma oldalát meglazítjuk, és a folpackcsíkokat eltávolítjuk.

A parfétortát tetszés szerint habcsókkal, egész málnaszeletekkel, csokoládéöntettel és citromfűvel diszítjük, majd szobahőmérsékleten további kb. 10 percig állni hagyjuk. Azonnal fogyasztjuk.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Képbeküldés iconElkészítetted? Oszd meg a fotót egy kattintással

Hasonló receptek:

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!