Málnás parfétorta

Hozzávalók 16 szelethez: 15 deka habcsók, 40 deka friss vagy mirelit málna, 5 deci tejszín, 3 deka cukor, 2 zacskó vaníliacukor, fél üveg ( 125ml ) csokoládéöntet, a diszítéshez tetszés szerint habcsók, málna, csokoládéöntet vagy citromfű, folpack.


9 darab habcsókot durvára tördelünk, és belekeverjük a csokoládéöntet kétharmadába. Hideg vízzel kiöblítünk egy 26 cm átmérőjü tortaformát, majd keresztbe belefektetünk 2 csík folpackot. Rásimítjuk a habcsókos csokoládéöntetet, és 30 percre a mélyhűtő rekeszbe tesszük. Közben a maradék habcsókot nagyobb darabokra tördeljük. A tejszínt kemény habbár verjük, közben beletesszük a cukrot meg a vaníliáscukrot. Óvatosan belevegyítjük a habcsókot és a málnát. A gyümölcsös habot a tortaformába kanalazzuk, tetejét folpackkal letakarjuk. Egy éjszakára befagyasszuk.

A tortát fogyasztás elött kb. 10 perccel kivesszük a mélyhűtőből. A forma oldalát meglazítjuk, és a folpackcsíkokat eltávolítjuk.

A parfétortát tetszés szerint habcsókkal, egész málnaszeletekkel, csokoládéöntettel és citromfűvel diszítjük, majd szobahőmérsékleten további kb. 10 percig állni hagyjuk. Azonnal fogyasztjuk.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!