Vegyes zöldség, zöldbab, birsalmalekvár, kukorica, finomságok télire is!

A téli hónapokra gondolva ezek a finomságok készültek, egyszerűek és az ízük elképesztően finom!

Vegyes zöldség recept (a zöldbab is így készül):


hozzávalók

  • 5 db nagyobb sárgarépa,
  • 5-6 db nagyobb paszternák
  • só ízlés szerint (ne legyen azért túl sós a lé)

Elkészítés

A zöldségeket megmosom, meghámozom, felszeletelem. Sós vízben félig megfőzöm, majd steril üvegekbe teszem és dunsztolom.

Birsalmalekvár: 3,5- 4 kg birsalma előkészítése: megmosom, megpucolom, feldarabolom. Az almát ezután nagy fazékba teszem, pici vizet öntök hozzá (ne ragadjon le) és kb. 50 dkg cukorral, kevés citromsavval (hogy ne barnuljon meg a lekvár) összefőzöm annyira, hogy össze tudjam turmixolni. Fahéjjal ízesítem. Ezután 3 tasak dzsemfixet teszek bele, jól összekeverem és tovább főzöm kb. 5 percet. Steril üvegekbe szedem ki, lezárás után rögtön fejreállítom, majd kb. 5-7 perc elteltével visszafordítom az üvegeket és dunsztolom.

Kukorica:10 cső kukoricát vettem. Héját leszedtem, azt kidobtam, valaki tesz a fazékba keveset. Megfőztem sós vízben a kukoricát, majd kiszedtem és lefejtettem késsel a szemeket. Steril üvegekbe tettem. 4 üveggel lett. Dunsztoltam.

A vegyes zöldség: száraz dunsztban készült, a zöldbab, kukorica befőző automatában 85/30 beállítással.Pár üveg ez meg az még készült mostanában, de már tényleg teltház van a kamrában,  Szerintem idén ezek a finomságok voltak az idei utolsó befőzések. A zöldbab, a vegyes zöldség és a vegyes savanyúság a kertünk terméseiből készültek. Birsalma lekvárt és befőttet is készíettem, mert fiam nagyon szereti.

EH Krisztina receptje

—Nálam ez a kép az év nyertese a témában!!! A látvány is lenyűgöző! Kifogástalan!
—Nem kell a boltba menni télen van mihez nyúlni a spájzban!😊😊

kukorica

Birsalmalekvár

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!