Vasi pulykamell recept

Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 2 dl tej, 2  gerezd fokhagyma,  2 evőkanál liszt, 2 evőkanál  olaj,  só,  késhegynyi pirospaprika; a mártáshoz 20 dkg gomba, 1 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 púpos kiskanál liszt, 2 dl tejföl, só, törött bors, 1 csokor összevagdalt petrezselyem­zöld.A kicsontozott, lebőrözött pulykamellet véko­nyán felszeleteljük, kiverjük, és egy napra a tört fokhagymával meg a sóval ízesített tejben áztatjuk a hűtőszekrényben.

Másnap leitatjuk róla a nedvességet, és paprikás lisztben megfor­gatva az olajon kisütjük. Közben elkészítjük a mártást, amelyhez az olajon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és sóval, bors­sal ízesítve addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor meghintjük a liszttel, felen­gedjük annyi pulyka-áztatótejjel. hogy sűrű már­tást kapjunk, és jól összeforralva, petrezselyem­zölddel ízesítjük.


Végül a tejföllel gazdagítjuk, de ezzel már nem forraljuk fel, csak megforrósítjuk. A mele­gen tartott húsra öntjük, és zöld spenótgaluskával körítjük.

Lásd a spenótgaluska – köreteknél.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!