Macaron könnyedén, az apró édesség, amit mindenki szeret!

Finom apró csodák, amiket tetszés szerint díszíthetsz. A családi összejövetelek elmaradhatatlan kedvence! Csodás finomság, amivel mindenkit elkápráztathatsz!

Hozzávalók

  • 75 g mandula (őrölt)
  • 115 g porcukor
  • 2 db nagyobb tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 2 csepp sárga ételfesték
  • 10 dkg lemon curd (a töltelékhez)

Elkészítés


A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk. Teljesen csomómentesnek, simának kell lennie, egyetlen porcukor-szemcse sem maradhat benne. . A tojásfehérjét habbá verjük,  fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és az ételfestéket is. .

Egy szilikonos lapáttal óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba: először az egyharmadát, Jól keverjük el, majd a második részt és keverés után a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl a masszát. Mikor már minden száraz hozzávaló -„eltűnt” a tojáshabban, azaz homogén, ne keverjük tovább. .

Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 1 centis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket. . Ha kész, párszor csapjuk hozzá a konyhapulthoz a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak és min. 45 percig szoba-hőmérsékleten pihentessük a Macaronokat.

Ha egy ujjal hozzáérünk, és a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe. . 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 5 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 130 fokra és további kb. 5-6 percig még így süssük. . Ha kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a  lemon curd-dal- Angol citromkrém megtöltjük

előkészület

Szabina Gomes receptje

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!