Lecsó télre, ami évekig eláll, mindig így készítem, ez a recept nekünk nagyon bevált!

Sok kérdés és recept jelent meg a„lecsó télre” aktuális befőzési témában. Most közreadom az évtizedek óta használt receptemet, ami nagyon bevált.

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsomhoz
  • 1 kg paprika,
  • leheletnyi Na-benzoát.

Elkészítés


Mindent alaposan megmosok. A feldarabolt paradicsomot fazékba teszem, amikor felforrt, botmixerrel pépesítem. (Nem passzírozom, mert így sokkal finomabb, és sűrűbb) Hozzáadom a feldarabolt paprikát, és amikor felforrt néhányszor megkeverem (2-3 perc), hozzáadom a tartósítót .(nem vagyok tartósítószer párti, de itt nem merek kockáztatni) és sterilizált üvegekbe merem.

Végül a fazék alján maradt paradicsomlével felöntöm. Celofánt, kifőzött fedelet teszek rá, fejre állítom 3-4 percre és szárazdunsztba teszem 1 napra. Ha télen-tavasszal lecsót szeretnénk fogyasztani, a hagymát megpárolom, só, paprika, (én ½ mokkáskanál cukrot is teszek a hagymára, így lágyabb lesz az íze) és mehet bele az üveg tartalma.15-20 percig fedő alatt lassan párolom és kész.

A fotó 2 hete készült, így néz ki most a 2016-ban eltett maradék lecsó. Ha sok a paprika-, paradicsomtermés, mindig sokat készítek, mert az íze évek múltán is kiváló. Évekig eláll: Semmi macera, semmi kockázat, ha mindennel tisztán bánunk.

Teréz Illiné Varga‎ receptje
—Tökéletes recept

—Anyukámtól tanultam kb 40 éve ! Én is így teszem el és még sohasem romlott meg

—Mindig így csinálom! Már évek óta!

—Augusztus végén, szeptember elején tesszük el

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!