Habcsók recept

Hozzávalók

  • 80 g tojásfehérje (kb 2 tojás fehérje)
  • 240 g porcukor
  • 0.25 db citrom leve
  • 4 g étkezési keményítő

Elkészítés

 


A sütőt 80 fokra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db tojásfehérje kb. 40-45 gramm) Egy szűrőn át – hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe – nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.

Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, és tegyük bele a keményítőt. Ezután 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje. A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
A kinyomott karikákat 2 órára a 80 fokos sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra), és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.

habcsok

Ha színezni szeretnénk akkor adjunk hozzá szörpöt vagy ételszínezéket még, mielőtt keményre felvernénk.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hasonló receptek:

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!