Barackleves habgaluskával „Katicától”

Voltak a barátnőmék, és hoztak is receptet, de nem szeretném úgy átadni azokat, hogy ne próbálnám ki. Az egyiket ma meg csináltam és finom lett.

BARACKLEVES HABGALUSKÁVAL. Hozzávalók:* 1/2 kg magozott sárgabarack, * 2 dl fehér bor, * 2 evőkanál zsemlemorzsa, *10 dkg cukor, * 2 tojás, * bő 1 dl tejföl.


Készítése: a barackot egy pillanatra forróvízbe mártjuk, és a héját lehúzzuk. Felét szeletekre vágjuk, a borban puhára pároljuk.  1 1/2 liter vizet felforralunk, belefőzzük a zsemlemorzsát, a barack másik felét és áttörjük. Ráöntjük a borban párolt barackra, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, bele keverünk 2 kanál cukrot, és a fővő levesbe kanállal beleszaggatjuk. A galuskákat fővés közben megforgatjuk, majd kiszedjük. A tojások sárgáját egy másik edényben a tejföllel jól elhabarjuk, és a levest kanalanként, folytonos keverés közben hozzáöntjük. Tálaláskor a leves tetejére a galuskát óvatosan ráhelyezzük. Esetleg pirított zsemlekockát is kínálhatunk mellé. Melegen is hidegen is kiváló.

JÓÉTVÁGYAT ! Évám említette, hogy nagyon fínom sárgahúsú Őszibarackból is!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!