Írta:
• 2008, október 13, hétfő

Hozzávalók: 1 darab fiatal, hizlalt pulyka, 1 kg burgonya, 20 deka sonka, 2 deci tejfel, 3 egész tojás, só, töröttbors, 3 deka vaj és 15 deka zsír.


A szokásos módon előkészített, megtisztított és megmosott pulyka hasüregét és a nyakbőre alatt a begye helyét a következő töltelékkel töltjük meg:

1 kg hámozott burgonyát sós vízben puhára főzünk, , szitán áttörjük és összekeverünk vele 2 deci tejfelt, 3 egész tojást, sót, töröttborsot, 3 deka vajat és a 20 deka apró kockákra vágott sonkát. Ezzel a töltelékkel megtöltük a pulyka hasüregét és a nyaka bőre alatt a begye helyét, a begyét lekötjük, a hasüregét bevarrjuk. A pulykát egy negyed órára meleg helyre helyezzük és jól felhevített zsírral  leöntjük. Forró sütőben lassan megsütjük, közben állandóan öntözgetjük és forgatjuk. 2-2 és fél óra alatt szép világospirosra sül.

A sütés alatt való öntözgetésre semmi mást nem használunk, mint a pecsenye levét, tehát szt a zsírt, amit a pulykára öntöttünk. Vízet egyáltalán nem szabad hozzáadni, mert akkor pároljuk és nem sütjük.

Ha a hús már megpuhult, a pulykát egy negyed órára meleg helyre állítjuk és csak azután szeleteljük fel, mert így sokkal szebben lehet felvágni.

Téli savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.


Elkészítetted már ezt a receptet?
Képbeküldés iconOszd meg a fotót egy kattintással
FavoriteLoadingReceptfüzetemhez adom

Még több hasonló recept:

Kategória: Szárnyasok | Cimke: , , ,

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!