Vitaminfelfújt recept

Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi zöldborsót is párolva, hogy tarkább legyen a felfújt.

Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 50 dkg kel­bimbó (mirelit is lehet), 10 dkg reszelt sajt, 15-20 dkg sonka (főtt füstölt hús vagy maradék sült hús), 2 kemény tojás, 2 nyers tojás, 2 evő­kanál olaj, 1 dl tejföl, diónyi vaj, só, törött bors, levesízesítő por.Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a kar­fiolt meg a kelbimbót, és levétől lecsepegtet­jük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát, illetve a húst. Simá­ra keverjük a tojássárgákat a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét.


Ki­kenjük a vaj felével a tűzálló tálat, beleterítjük a kelbimbót, rárakjuk a húsdarabokat meg a tojáskarikákat, meghintjük a maradék, apróra tördelt vajjal, meglocsoljuk az olajjal, rásimítjuk a tejfölös-sajtos mártás felét, sorban rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ismét bevon­juk a mártással, meghintjük a maradék reszelt sajttal.

A forró sütőben addig sütjük, míg a te­teje meg nem pirult.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!