Töltött marhanyelv

Hozzávalók: 1 szép, nem füstöli marha­nyelv, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 1 csapott kiskanálnyi szardellapaszta, 1 tojás, 1 fej hagyma, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, só, késhegynyi törött bors, egy fél citrom.Annyi vízben, hogy ellepje, félpuhára főzzük a nyelvet, és bőrét lehúzzuk.

Hosszában ketté­vágjuk, de úgy, hogy azért egy darabban ma­radjon, és közepéből éles késsel annyit vágunk ki, hogy egy mélyedést kapjunk.


Átdaráljuk a kivágott húst a sonkával együtt, eldolgozzuk a szardellával, a vajjal, a tojással, sóval meg törött borssal.

A nyelv közepébe töltjük, és a nyelvet eredeti formájára visszaállítjuk, átkötjük. Megforrósítjuk   a   zsírt,  üvegesre sütjük rajta a karikákra vágott vöröshagymát, belefektetjük a nyelvet, és megsózva egy kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk a sütőben. Sütés közben a húst forgatjuk,  illetve a levével locsolgatjuk. Ha puhulni kezd leöntjük a tejföllel, és egészen megpuhítjuk. Tálaláskor a töltött   nyelvet   felszeleteljük, levével leöntjük, illetve   adhatjuk   külön   csészében is.

Citromkarikákkal díszítjük a tálat.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!