Rostos őszibaracklé, elképesztően finom és hosszú ideig eláll, na persze ha marad belőle!

A házi gyümölcsleveknél nincs is jobb, mi nagyon szeretjük, ezért most jó nagy adagot készítettem, hogy egy ideig kitartson.

Hozzávalók

  • őszibarack
  • ízlés szerint cukor
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • citromsav

Elkészítés


Forróvízbe dobom, mikor látom, hogy le lehet szedni a héját kiveszem, hagyom kihűlni, mert forrón én nem szedegetem. /Addig csinálok mást/. Ha kihűlt leszedem a héját, kimagozom, 1 nagy lábosba teszem, teszek rá citromsavat, a színe miatt. Teszek hozzá vizet, most annyit tettem mint a barack súlya, de kevés is volt, mert nagyon sűrű lett.

Teszek hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat őröltet, őrölt szegfűszeget, ez is ízlés dolga. Nekünk így csodálatos ízletes, mert a barackunk olyan semmilyen ízű. Felforralom, botmixerrel összedolgozom.

Én teszek hozzá fél kávéskanál nátrium benzoátot is, de el is lehet hagyni. Mikor összenyomkodtam, én még átszűröm nagy lyukú szűrőn, mert a gyerekek nem isszák meg ha érzik bent a rostot. Felforralás után üvegekbe merem, 1 fazékba fejre állítom őket, kb. 10 percre. Utána száraz dunsztba teszem, és hagyom kihűlni!

Sárgabarackkal is megcsinálhatod, ahhoz is teszek mindig vaníliás cukrot, fahéjat, és szegfűszeget, csak kevesebbet, mert nem akarom, hogy elnyomja a sárgabarack ízét!

Emerencia Leona Boldog receptje

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!