Rakott tál recept

Hozzávalók:  8  vékony  szelet sertéskaraj  vagy 2 kicsontozott,  lebőrözött,  vékonyra szelt  csirkemell,   2-2  szál  sárga-,   illetve fehérrépa, 1 karalábégumó, 20 dkg burgonya, 30 dkg kar­fiol, 30 dkg zöldborsó, 30 dkg zöldbab, 10 dkg zsír vagy vaj, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, tö­rött bors, késhegynyi bazsalikom, 1 csokor pet­rezselyemzöld, kiskanálnyi mustár.Megborsozzuk, mustárral megkenjük a hússze­leteket, és a liszttel meghintve, nyolc deka zsi­radékon átsütjük, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk, levéből kivesszük, félretesszük.

A zsi­radékot kettéosztjuk, egyik felében sóval, bors­sal ízesítve puhára pároljuk a kis kockákra vá­gott zöldséget meg karalábét, másik felében a vágott petrezselyemzölddel ízesített zöldborsót. Sós vízben puhára főzzük a karfiolt meg a zöld­babot, és levétől lecsurgatjuk. Megfőzzük, meg­tisztítjuk és karikákra vágjuk a burgonyát.


A maradék két deka zsiradékkal kikenünk egy mély tűzálló tálat, aljára terítjük a burgonyát, megsózzuk, tetejére fektetjük a hús felét. Erre tesszük a vegyes zöldséget, a zöldborsót meg a karalábét, és beborítjuk a maradék négy hússzelettel.

Befedjük a zöldbabbal, kirakjuk a rózsáira szedett karfiollal, és a tejföllel leöntve, a sütőben megsütjük.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!