Palacsinta torta „Turiontól”

Ez egy nagyon laktató, egyben finom és remekül variálható desszert. Hozzávalók:  1 üveg eper jam/lekvár, 1/2 kg túró, palacsintatészta, tejföl, kristálycukor, 1 tábla csokoládé (opcionális, natúr milkát javaslok), tejszínhab.

A recept elkészítéséhez szükséges, hogy tudjuk, hogy kell palacsintát sütni. Ajánlott olyan fajta palacsintát készíteni, ami elkészítés után nem zsíros/olajos, hiszen így a palacsinta torta is olajos lesz.


Elkészítés:
Miután az összes palacsintát kisütöttük, kiterítve helyezzünk 1-2 db palacsintát egymásra. Ez lesz az alja. Ajánlott kettőt helyezni az aljára, hogy ne szakadjon el könnyen.

Ezután kenjük be túrókrémmel vagy lekvárral, ízlés szerint és ügyeljünk, hogy a széleinél ne kenjük be vastagon, hiszen úgy később kifolyhat. Ha bekentük, helyezzünk rá még egy palacsintát, majd kenjük be a másik hozzávalóval is (ha túrót tettünk, tegyünk lekvárt és fordítva).

A harmadik réteg legyen tejszínhab.
…és így tovább, amíg el nem fogy a palacsinta. Egy réteg túrókrém, egy réteg lekvár/jam és néha 1-1 réteg tejszínhab.

Ízlés szerint a túrós és tejszínhabos rétegekre reszelhetünk csokoládét.
A végén a legfelső rétegre vigyünk fel tejszínhabot tetszés szerint, majd reszeljük meg csokoládéval. Hűtve, szeletelve (akár egy tortát) tálaljuk.

A túrókrémről:
A hozzávalóknál említett tejföl/tehéntúró/cukor trióból készül a túrókrém, ízlés szerint összekeverve. Ha túl folyós, az nem jó, hisz oldalt kifolyik. Ha pedig nem elég lágy, alig lehet felkenni.
Ajánlott egy evőkanál aljával adagolni/elkenni a tölteléket.

CUKORBETEGEKNEK, FOGYÓKÚRÁSOKNAK NEM AJÁNLOTT!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!