Nyúl vadasan

Hozzávalók:  1 darab nyúlgerinc és 2 darab nyúlcomb, 8 deka zsír, egy evőkanálnyi mustár, 3 deka porcukor, 25 deka zöldség, só, töröttbors,  12 deka sonka, szalonna, babérlevél, 2 deci tejfel, 3 deka liszt, 3 szál kakukkfű, 1 darab citrom, 8 deka vöröshagyma és ecet vagy fehérbor.


A hártyáitól megtisztított nyúldarabokat szalonnával gazdagon megtűzdelünk s enyhén besózzuk. Egy sütőlapra zöldségágyat készítünk,  melyre rátesszük a nyúldarabokat, besózzuk és forró zsírral leöntjük, azután meleg sütőben szép rozsdabarnára sütjük. Sütés közben fűszerezzük és a zöldség és pecsenye levével öntözgetjük.

Ha a hús megpuhult, a zöldségágyról levesszük és a zöldséget szitán áttörjük. Barna rántást készítünk a következőképpen:  3 deka zsírban fütölésig pirítunk 3 deka porcukrot, majd a lisztet belekeverjük és 3 deka reszelt vöröshagymával kissé megpirítjuk. Akkor hozzáöntjük a szitán áttört zöldséges pecsenyelevet, jól elkeverjük és megizesítjük egy kis borral, ecettel és citrommal.Azután felforraljuk, beletesszük a nyúl húsát, elkeverjük a tejfellel. A húst ebben a mártásban puhára pároljuk.

Hozzá vajjal leöntött zsemlyegombócot vagy kelgombócot tálalunk.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!