Kacsa amerikai módon

Hozzávalók: egy fiatal gyenge kacsa, 3 deka vaj, 25 deka sampion gomba, egy kis zöldpetrezselyem, apróra vágott kacsamáj, só, egy evőkanálnyi tejfel, 1 evőkanálnyi pradicsom, fél deci vörösbor, egy kis töröttbors, 1 tejbe áztatott zsemlye, 1 egész tojás, egy darab borízű alma, 6 deka zsír, 1 evőkanálnyi tejfel és fel deci bor.


A fiatal kacsa mellét és oldalát megtöltjük a következő töltelékkel:

3 deka vajon megpirítunk 15 deka apróra vágott sampion -gombát egy kis zöldpetrezselyemmel és apróra vágott kacsamájat hozzáteszünk. Kicsit pirítjuk, enyhén megsózzuk,, majd egy evőkanálnyi tejfellel, egy evőkanálnyi paradicsommal és fel deci vörösborral felersztjük, egy kis töröttborssal megizesítjük és egy tejben áztatott, héjától megtisztított tejeszsemlyével 1 egész tojással elkeverjük. Ezzel a kacsát a bőre alatt megtöltjük. A hasüregébe egy darab borízű almát teszünk. Enyhén megsózzuk, 6 deka forró zsírral leöntjük, és lassan szép pirosra sütjük.

A kacsa zsírjába, amikor már megsült, öntsünk egy feldci bort, s egy evőkanálnyi tejfelt, azután jól beforralva, külön mártáscsészében adjuk fel.

Hozzá finom vegyes salátát és gombás rizst adhatunk.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!