Indiáner I

Hozzávalók: 4 tojás sárgája, 3 deka liszt, 8 tojás fehérje, 7 deka porcukor, 14 deka liszt és tejszínhab.


4 tojás sárgáját egy tálban simára keverünk el 3 deka liszttel és egy evőkanálnyi vízzel. Azután 8 tojás kemény habját 7 deka porcukorral, majd a tojás sárgájával és 14 deka liszttel keverjük el. Az egész összekevert anyagot most egy nyomózsákba tesszük és egy liszttel hintett sütőlapra apró fánkokat nyomunk belöle.

Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet? Kattints ide és nézd meg a videót! Ha van otthon 1 cukkini, ezt érdemes kipróbálni

Ha kisebb mignonokat akarunk akkor diónagyságuakat kell nyomni, de ha Indiánert akarunk, akkor ennél nagyobbakat nyomunk ki. egy kis szitából vagy szűrőkanálból  liszttel hintjük vagy porozzuk be a tészták tetejét és forró sütőben kisütjük.

Ha a fánkok kisültek, kaparjuk ki a közepét, hohy a töltelékkrémnek helye legyen. Vékony ízzel ragasztjuk aztán össze egyet-egyet és tetszés szerinti cukormázzal vagy csokoládémázzal vonjuk be öket.

Amint a máz megszáradt a fánkokon, alulról egy lyukat szúrunk minden fánkon, hogy a tejszínhabot nyomózsákkal bele tölthessük.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!