Baconos – sajtos csiga

Hozzávalók: A tésztájához: 7 g szá­rított élesztő, 4 evőkanál + 3 dl me­leg víz, 1 ek olívaolaj, 1 ek só, 1/2 te­áskanál frissen őrölt fekete bors, 2 teáskanál cukor, 50 dkg liszt + még pár kanál, ha kell. Töltelék: pesto, bacon, reszelt sajt tetszőlegesen.Egy nagy tálban összeállítjuk a tésztát a megadott hozzávalók­ból és addig dagasztjuk, amíg el nem válik a táltól a tésztagombóc. Ha túl lágy, akkor még pár kanál lisztet hozzáadunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát.

Ha a tészta megkelt, kicsit át­gyúrjuk, két részre osztjuk és lisz­tezett deszkán az egyik felét ki­nyújtjuk, úgy, hogy egy kb 20×30-as téglalapot kapjunk. Előmelegít­jük a sütőt 200 fokra.


A kinyújtott tésztára rákenjük a tölteléket, egyenletesen eloszlat­juk rajta és hosszabb oldalánál fogva feltekerjük a tésztát. A te­kercset 2 cm-es szeletekre vágjuk és egymástól nem túl távol elhe­lyezzük őket a tepsin.

Ugyanígy járunk el a tészta má­sik felével is, és ha minden kész, ak­kor még kicsit hagyjuk a csigákat kelni 10-15 percig. Kb. 20 percig sütjük, figyelni kell a vége felé a te­tejét, hogy nem pirul e nagyon.

forrás:Lajtapressz

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!