Sertésoldalas bajorosan

Hozzávalók: 60-70 deka sertésoldalas, 25 deka darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 darab zsemlye, 3 deci tej, 5 deka vaj, 10 deka füstölt sonka, só, bors, 2 tojás és 8-10 deka zsír.


A kicsontozott sertésoldalast úgí nyithuj fel, mint a tölteni való borjúszegyet vagy mellét és megtöltjük a következő töltelékkel: 5 deka vajon megpirítunk 1 fel reszelt vöröshagymát, hozzátesszük a ledarált sertéshúst, egy kis sóval és töröttborssal lepirítjuk. Azután 1 deci vízzel feleresztjük és puhára pároljuk. Ha a tűzről levettük,  kissé lehűtjük.  Akkor hozzákeverjük a tejben áztatott és kinyomott 2 zsemlyét, 2 egész tojást, a vajat, zöldpetrezselymet, sót és töröttborsot.  Jól összekeverjük és megtöltjük vele az oldalast. Végét hurkapálcikával vagy cérnával bevarrjuk.

Azután megsózzuk s a sütőlapra tesszük, forró zsírral leöntjük,  ,ajd a forró sütőben lassan szép rozsdavörösre pirítjuk.  A sütés alatt a levével öntözgetjük s a pecsenyét egyszer megfordítjuk, hogy jól átsüljön. Ha a sütőből kivettük, felszeletelés elött néhány percig állni hagyjuk. Zsírjába, levébe két evőkanálnyi paradicsomot pirítunk le, melyet meghintünk 1 kávéskanálnyi liszttel, azután 2 deci vízzel eresztjük fel s jól beforraljuk. Átszűrjük és a felszeletelt hús alá öntve tálaljuk.

Hozzá gombás rizst és burgonysalátát adunk.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!