Olga torta

HOZZÁVALÓK:  7 tojás, 50 dkg  cukor, 13 dkg darált dió, 10 dkg  keserű csokoládé, 25 dkg vaj, a tepsi kikenéséhez zsír.A tojások fehérjéből 35 dkg cukorral habot verünk, és gőz fölé téve folytatjuk a habve­rést, míg meg nem keményedett. Ekkor adjuk hozzá a diót, és egy pár percig tovább verjük.

Levágjuk egy ép műanyag zacskó csücskét, és a zacskóba töltve a tésztamasszát, a nyíláson keresztül alaposan kizsírozott sütőlemez hát­lapjára körkörösen rányomjuk. A forró sütőbe toljuk, de a tüzet azonnal mérsékelve, inkább szárítjuk, mint sütjük a tésztát. Szép világos­sárga legyen.


Óvatosan, késsel fejtjük le a sü­tőlap hátlapjáról a két lapra vágott tésztát, és kihűtve töltjük, vonjuk be a krémmel. (Vi­gyázzunk, a tésztalapok könnyen törnek!)

A krémhez a tojások sárgáját habosra kever­jük a maradék 15 dekányi cukorral, beletesszük a kis darabokra tördelt csokoládét, és gőz fölött sűrűre főzzük. Még melegen közé­keverjük a vajat, és addig keverjük, míg sima és habos nem lett. Csak hidegen kenjük a tésztalapokra.

Tálalás előtt egy napra a hűtő­szekrénybe tesszük a kész tortát.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!