Narancsos meggy és cseresznye, elmondani nem tudom milyen finom lett!

Ha még nem próbáltad ezt a receptet, akkor eljött az ideje, annyira finom, hogy képtelenség megunni. Érdemes nagy adagot készíteni, hogy télire is jusson.

Hozzávalók

  • Kb. 5 kg magozott meggy
  • 8 db nagy narancs
  • 3 db citrom
  • Kb .40 – 50 dkg barna cukor ízlés szerint.
  • 3 csomag dzsemfix

Elkészítés


A kimagozott meggyet 30 dkg cukorral összekevertem és felraktam forrni. Ez alatt az idő alatt a lesikált, megmosott narancsot megtisztítottam, a héjat a lehető legapróbb darabokra vágtam.

Kb 20 dkg cukorral és egy kevés vízzel megfőztem. A narancs húsát gerezdekre szedve lehártyáztam és az összeset a meggyhez raktam. Közben a megfőtt narancshéjat a sziruppal együtt szintén beletettem. Belereszeltem a 3 citrom héjat és belenyomtam a 3 citrom levét.

Kavargatás közben beletettem a 3 dzsemfixet , forrás után még kb 10 percet főztem. Forrón üvegekbe tettem 5 percre lefordítottam, majd a kihűlés után kamrába tettem.

A cseresznyét ugyan ezzel a módszerrel tettem el. A cukrot mindenki ízlés szerint tegye bele. Többet vagy kevesebbet. Én darabosan szeretem a dzsemet, ezért a meggyet nem daráltam le, és a narancs is szétfőtt darabokban van a dzsemben. Ha segíthettem ezzel a receptemmel örülök neki.

Teleki Kati receptje

—A narancs nem csak a barackkal finom.  Én a meggyet és a cseresznyét is vegyesen tettem el naranccsal. Elmondani nem tudom milyen fantasztikusan finom!!!

https://www.befottkompotsavanyusag.com

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!