Meggyszörp, Ribizli lekvár, Feketeribizli szörp – tartósítószer nélkül készítve!

Nem került tartósítószer egyikbe se, nekem bevált ez a recept, ezentúl is csak így készítem!

Meggyszörp:


hozzávalók

  • 6 kg meggy
  • 2 kg cukor
  • 2,25 l víz

Elkészítés

Én 6 kg meggyből, 2 kg cukorból, és 2,25 l vízből készítem. Nem túl édes, de pont ez a cél a gyermekeimnél.

Ribizli lekvár: 1 kg gyümölcs, 65 dkg cukor. A megmosott ribizli fürtökről villával leszedjük a szemeket. A cukrot tegyük egy edénybe, és öntsünk hozzá 2 dl vizet. Erős tűzön forraljuk 10 percen keresztül, majd a ribizli bogyókat a cukor sziruphoz adjuk. Folyamatos kevergetés mellett főzzük 5-10 percig. Utána üvegekbe töltjük.

Feketeribizli szörp: 4 kg fribizli 3,25 l víz, 1 kg cukor. Hasonlóan készítettem, mint a meggyet. A habot itt is le kell szedni a tetejéről. Jövőre több cukorral próbálom ki, mert nem lett picit sem édes. De azért, elfogyasztjuk.

4 kicsi gyermek mellett jelenleg ennyit tudtam elkészíteni.  Bal oldalon feketeribizliszörp, középen f.ribizli lekvár, jobb oldalon meggyszörp. Nincs egyikben sem tartósítószer. A feketeribizli az kísérlet alatt van, most készítettem először, így nem tudom, hogy mennyire fogyasztható.  A meggy az bevált recept 🙂

Orgoványi Niki receptje

—A feketeribizli a legfinomabb szörp.

—Jellegénél fogva kissé fanyar a fekete ribizli ,de igy sokkal finomabb ,egészségesebb mintha nagyon édes lenne.Igy adja ki az eredeti izt.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!