Magozott meggybefőtt, hogy télire is legyen egy kis finomság!

A téli hónapokban nincs is jobb a finom befőtteknél, amelyek felidézik a forró nyári napokat. A meggybefőttből csodás sütemények készülhetnek, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

  • 1 kg meggy
  • 20-30 dkg cukor
  • citromsav

Elkészítés


1 kiló magozott meggyhez 20- 30 dkg cukrot keverek. Hűtőben 2- 3 napig hűtve tárolom. Közben többször keverem hogy a cukor olvadjon. Kevés cukros meggy lében feloldok szalicilt (gyógyszertárban szereztem be! Rákkeltő ide vagy oda ezer éve ez a bevált módszer amit az öregektől tanultam)

A meggyléből kiveszek ha látom sokat levet eresztett abból lesz a szörp….A szalicil-es meggylevet hozzá keverem a meggyhez. A csírátlanított üvegekbe szedem a meggyet én alaposan megrakom! A végén a tetejére késhegynyi szalicilt szórok még. Lezárom címkézem.

A meggy eltett levébe pedig citromsavat szoktam keverni. 3 üveghez kb fél tasaknyit. Amennyiben a cukor nem teljesen oldódik fel lassú tűzön melegítem! Nem forralom csak a cukor oldódásáig melegítem. A végén langyos állapotba keverem a citromsavat hozzá. Elkészült a meggybefőtt és lett kevés meggyszörp is 🙂

Tóth Ilona Edit receptje

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!