Káprázatos tök receptek! 4 csodás variáció és újburgonya ahogy még biztosan nem kóstoltad!

Ma több különleges receptet mutatok, hogyan is lehet elkészíteni a tököt és amit csak kevesen ismernek, az a különleges újburgonya.

Hozzávalók

  • újkrumpli ,
  • főzőtök,
  • paradicsom,
  • ecet

Elkészítés


Ma különböző tök variációkat mutatunk és egy elképesztő receptet, amit sokan nem ismernek, mire is jó az újburgonya. Tök paradicsommal, tök karikára vágva rántani, szeletekre vágva rántani, kockára vágva levesnek, és újburgonya üvegben télire!

Újkrumpli, ami kivételesen csak újkrumpliból lehet eltenni. Amikor még kicsik, és a héjuk simán lejön lekaparva.

Újkrumpli: megmosva, megtakarítva, üvegbe , sóvízzel felönteni. 720 ml üveghez, 1 kávéskanál só. Kuktába 30 perc sípolástól számítva, befőzőautomatába 100 fok 120 perc. Mikor lejárt az idő, kivenni azonnal a vízből.

Főzőtök: szeletelve, hosszúkásra vagy kockára vágva, üvegbe téve , felöntve vízzel,1 kicsi kanál só, 1 teáskanál ecet üvegenként ami 720 ml. 100 fok 70 perc. Nekünk soha nem lágyult el. Télen mikor használjuk, lecsöpögtessük, és panírozzuk.

Főzőtök paradicsomosan: ahány kg a tök megtakarítva, annyi kg paradicsom, rétegesen lerakva üvegbe . 100 fok 90 perc, mikor lejárt azonnal ki kell venni a befőzőből.

De azt megmondom a legnagyobb érdem a páromé. Ő a főnök az eltevésekben, és csak segédkezek neki, és megosztom veletek! -:)

György Lipkovics receptje

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!