Fokhagyma befőtt, hosszú ideig eltartható és nagyon egyszerű!

Csodás ötlet, mert a fokhagyma így sokáig eláll és hamar el is lehet készíteni!

Hozzávalók

  • fokhagyma,
  • Olympos citromlé,
  • só, cukor,
  • szemes feketebors,
  • 1-2 babérlevél,
  • nátriumbenzonát

Elkészítés


Elkészült első adag fokhagyma befőttem. Én így csinálom: A megpucolt fokhagymát felöntöm annyi Olympos citromlével, amennyi ellepi, kevés só, pici cukor, fekete bors szemes, 1-2 babérlevél, rövid ideig főzöm, hogy éppen megüvegesedjen. A végén lehet kevés napraforgó olajat is hozzáfőzni, de nem muszáj! Pici nátriumbenzonát és mehet az üvegbe.

Hideg húsok mellé nagyon finom és egészséges! Mindent csak úgy találomra teszek bele. Keveset! A citromlé és a fokhagyma már magában megadja a lényeget! Hajrá, nagyon ajánlom mindenkinek! A  fokhagyma sem büdös, nyugodtan lehet fogyasztani napközben is.

Ha a cikkek megnőttek, de még nincs megszáradva a hagyma. Éppen csak megszórom a tetejét, mikor fő, ehhez a 9 üveghez kb 1 csapott mokkáskanállal lett téve. Nem vagyok a tartósítószer híve, de eddig soha nem romlott meg egy sem! Lehet még anélkül se lenne baja, de biztos a mi biztos. Én minden õsszel kb 500 db hagymagerezdet dugdosok el, ebbõl jut ilyenre (csak idõfüggõ, mennyit rakok), téli felhasználásra és õszi duggatásra. Ellátom a családot, nagyon sok kell!

Jakab Lászlóné Melinda receptje
—Ezt ki próbálom,imádom a fokhagymát minden formában.
—Húúú! Micsoda csudi jó ötlet .!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!