Édes disznófülecske, egy pillanat alatt elkészíthető, de nem lehet betelni ezzel az ízzel!

Ez egy régi receptem gyorsan elkészülő party süti is lehet. A férjem kedvence, nem nagyon tud leállni az evésével ha megsütöm

Hozzávalók

4 adag


  • 2 csomag leveles tészta ( 275 g)
  • 40 g vaj
  • 100 g sárgabaracklekvár
  • 60 g cukor (ízlés szerint)
  • 200 g tejcsokoládé

Elkészítés

Kinyújtjuk a leveles tésztát, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és utána a sárgabaracklekvárral is. Ízlés szerint még megszórjuk kristály- vagy barna cukorral. (Lekvár helyett lehet csak fahéjas cukorral is ízesíteni.)
Megjelöljük a tészta közepét. Elkezdjük föltekerni mind a két oldalát a leveles tésztának. A rövidebbik szélén kezdjük, mert akkor nagyobb csigaformát kapunk.

Amikor mind a két oldalát föltekertük, még megkenjük a rudakat olvasztott vajjal, és megszórjuk ízlés szerinti cukormennyiséggel. 15 percig betesszük a fagyasztóba. A könnyebb fölszeletelés miatt szükséges.
Közben előmelegítjük sütőt 200 fokra. A 15 perc fagyasztás után 1 cm vastagra fölszeleteljük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kb. 15 percig sütjük.

Fölolvasztjuk a csokit, és belemártogatjuk a tésztákat. A sütőpapírra visszahelyezzük, ameddig megszilárdul a csoki, majd fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok.

sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés –Édes disznófülecske – Süße Schweineohren

Varga Éva receptje

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!