Bodzabogyó szörp, most elárulom a receptet, nekem ez nagyon bevált!

A bodzabogyóból fenséges szörpöt készíthetünk, csodás íze miatt nem lehet betelni vele!

Hozzávalók:

  • 3 kg bodzabogyó,
  • minden liter bodzalére számítva 1-1 kg cukor.

Elkészítés


3 kg bodzabogyó, minden liter bodzalére számítva 1-1 kg cukor. Megmossuk, leszemezzük a bodzát, és porce­lán edénybe téve néhány napig állni hagyjuk. Utána összetörjük, és levét átszűrjük.

Literrel megmérve, literenként egy kiló cukrot adunk hozzá, és addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Üvegekbe töltjük a forró szirupot, azon­nal lekötjük, és szárazgőzben tartjuk másna­pig. Gyógyteaként is fogyaszthatjátok

Vízzel hígítva kitűnő üdítő ital, de a teát is ízesíthetjük vele. A  bogyókból készített bodzabornak, bodzaszörpnek hagyománya van. Szederrel és almával keverve lekvár is főzhető.

A bogyók nyár végére érnek meg teljesen, míg zöldek, illetve nem teljesen feketék, hanem pirosak, nem szabad leszedni őket, az éretlen bogyók mérgezőek. Fogyasztás előtt a zöld részeket, a kocsányokat is el kell távolítani, mert szintén mérgezőek lehetnek.

Veronika Kiss: Én is csináltam nem egészen igy! 15 l. lekvárt is erdei fekete szederrel kevés almával Isteni finom! Munka az van vele de megéri, nem veszek és nem is iszok a boltibol!!!

Forrás:https://www.befottkompotsavanyusag.com

Veronika Kiss: Én is csináltam nem egészen így! 15 l. Lekvárt is erdei fekete szederrel kevés almával Isteni finom! Munka az van vele de megéri, nem veszek és nem is iszok a boltiból!!! És a likőrjéből is jó egy kupicával, igazi gyógyszer!!!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!