Bélszín vadasan

Hozzávalók: a marhahús bélszín része ( vesepecsenye ), szalonnacsíkokkal megtüzdelve, 6 deci jó étolaj, 20 deka vegyes zöldség, egy kis paradicsom, babérlevél, egész bors, kakukkfű, tárkonyos ecet, 6 deka zsír és 3 deka liszt.


A marhahús bélszín részét ( vesepecsenye ), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük.  Megsózzuk s kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben kisujjnyi jó étolajat hevítsünk fel 3 deka zsírral, a bélszínt pirítsuk meg benne. Azután vegyük ki és tegyük félre. 20 deka vegyes zöldséget apróra vágva  tegyük a forró olajba és azt szintén pirítsuk meg s egy kis paradicsommal, babérlevéllel, egész borssal, kakukkfűvel, tárkonyos ecettel ízesítjük, a bélszínt tegyük bele s fedő alatt pároljuk puhára.

Ha a hús puha, újra kivesszük, a zöldséget egy szitán áttörjük, levét átszűrjük és 3 deka  lisztből készült jó barna rántást készítünk, melybe a bélszín levét és az áttört zöldséget teszünk, jól beforraljuk s ha szükséges, egy kis vízzel feleresztjük, hogy a mártás túl sűrű ne legyen.

A mártást tejfellel ízesítjük.

A bélszínt most ismét a mártásba tesszük és fedő alatt tálalásig állni hagyjuk a tűzhely szélén, hogy el ne forrja a levet. Sós vízben főtt makarónival vagy spagettivel szolgáljuk fel a bélszínt és a mártást külön mártáscsészében adjuk fel.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!