Sárgabarack lekvár, nagyon egyszerűen el lehet készíteni

A házi lekvárnál nem sok finomabbat tudok elképzelni, ezért nálunk minden évben készül egy nagy adag!

Hozzávalók

  • kb. 8 kg barack.
  • kicsivel több, mint fél kg cukor
  • 2 citrom leve

 


Elkészítés

Az üvegeket elmosogatom, a mosogató gépből (ha nincs az sem baj a lényeg, hogy alaposan kimosott fertőtlenített üvegekkel és tetőkkel dolgozzunk) a sütőbe teszem 100 fokra melegítem. Ezzel rögtön két legyet ütök egycsapásra csírátlanítva van és ha a meleg üvegbe öntöm a forró lekvárt nem reped el. A tetőket felhasználásig ecetes vízbe teszem. A kész lekvárt, vagy a gyümölcsöt belerakom, az üveget mindig szinűltig öntöm lekvárral/lével – és azonnal lezárom. Fejre állítom pár perce, majd mehet a szárazdunsztba, minimum 24 órára.

Még semmit nem kellet kidobnom mert megromlott volna.  A képeken a most készült sárgabarack lekvár nincs fix receptem. Ez kb. 8 kg barack. Ehhez kicsivel több, mint fél kg cukor ment (menet közben kóstolom, nem szeretem, ha annyira édes hogy elnyomja a gyümölcs ízét) illetve 2 citrom leve van benne, a színe miatt.

A hogy én csinálom: Legyen az lekvár, befőtt, vagy savanyúság soha semmibe nem teszek tartósítószert. Az üvegek kizárólag töltés előtt kerülnek a mosogatógépbe 😆 és nincs beföző automatám sem. A lényeg minden esetben a csíramentesség!

.Rácz Adrienn receptje

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!