Sajtgaluska „Katicától”

Holnapra pipi aprólékból készülök levest készíteni egy igen érdekes, de annál finomabb levesbetéttel. SAJTGALUSKA.

Hozzávalók: * 2 tojás, * 3 -4 evőkanál búzadara, * 1 evőkanál reszelt sajt / lehet trappista,   óvári,vagy ementáli /, * 5 dkg vaj,ízlés szerint só,őrölt fehér-bors, * 1 evőkanál nagyon apróra vágott zöldpetrezselyem.


Készítése: a vajat habosra keverjük, sóval, borssal ízesítjük, a 2 tojást és a búzadarát váltogatva / először egy tojás és a dara fele, azután a másik tojás és a maradék dara / hozzákeverjük. Végül a reszelt sajtot és a zöldpetrezselymet adjuk hozzá, és 15-20 percig pihentetjük. Közben felforralunk kb. 1 liter vizet és kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk bele. A galuskákat kis lángon, lassú forralással megfőzzük. / kb. 10-15 perc / A főző vízből kiszedve tálalásig melegen tartjuk.

Megjegyzés: bele lehet főzni közvetlen a leszűrt levesbe is. Én nem szoktam, mert óhatatlan, hogy a leves egy kicsit ne legyen zavaros az újra forralástól……..Ehhez a galuskához használhatjuk fel a jól kiszáradt, hűtőben felejtett sajtokat. Minél szárazabb, annál könnyebb reszelni…….! JÓÉTVÁGYAT

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!