Őzgerinc angolosan

Hozzávalók:Egy fiatal őz gerincének tiszta húsrésze nem töb, mint 80 deka vagy 1kg. 60-80 deka őzgerinc, egy kis szalonna, kevés töröttbors, salátaolaj, egy kis só, fél deci forró olaj, egy evőkalálnyi ecetben áztatott tárkonylevél, egy kiló vaj, 1 kávéskaálnyi liszt és 1 deci tejfel.


Szép, hártyáitól megtisztított őzgerincet szalonnával megtűzdelünk és egy kis töröttborssal meghintünk és salátaolajjal bekenjük és egy félórát állni hagyjuk. Utána sóval meghintjük, majd egy sütőlapra tesszük, fél deci forró olajjal leüntjük és jó tűzes sütőben rozsdavörösre sütjük. A sütésnek nagyon gyorsan kell történnie, hogy a hús angolosan süljön meg. Közben többször kell olajba mártott bekenő tollal kenegetni a gerincet.

Ha megsült, zsírjába tegyünk egy evőkanálnyi ecetben áztatott, finomra vágott tárkonylevelet melyet kevés vajjal megfuttattunk. A pecsenye levet egy kávéskanálnyi liszttel meghintjük és egy deci tejfellel feleresztjük. A végén egy kis vízzel felöntjük és beforraljuk.

A gerinc mindkét oldalán lévő húst felszeleteljük és a gerinccsontra visszarakjuk. Mártáscsészében külön szolgáljuk fel a mártást, nem öntjük a húsra. Köretnek adhatunk zsírban sült szalmaburgonyát, burgonypürét, de párolt szilvát is.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!