Narancsos kajszibarack lekvár, nem kóstoltam még ennél finomabbat, nálunk ez lett a kedvenc!

Káprázatos lekvár receptet mutatunk, a barack tökéletesen harmonizál a narancs savanykás ízével. Alig van vele munka, de az íze fenséges.

Hozzávalók:

  • 1 kg kajszibarack
  • 1 kg narancs
  • 1 kg cukor
  • 200 ml víz

Elkészítés:


A barackot mosd meg hideg vízben. Ehhez a recepthez a legjobb, ha kissé kemény, még zöldes árnyalatú barackokat választasz. A barackokat vágd ketté, szedd ki a magjukat. Tetszés szerint négybe is vághatod. Tedd egy nagyobb edénybe.

A narancsot mosd meg és facsard ki a levét, majd szűrd át. A 200 ml vizet öntsd egy edénybe, add hozzá a cukrot és főzz belőle cukorszirupot. Főzd 5 percig, majd add hozzá a narancslét, öntsd rá a barackra, hagyd szoba hőmérsékletűre hűlni.

A szirupot öntsd le a barackról és főzd fel újra, majd öntsd vissza a barackra és hagyd kihűlni. Amikor a szirup és a barackok is szoba hőmérsékletűre hűltek, tedd fel az edényt a tűzhelyre és lassú tűzön kezd el főzni. Főzd néhány percig, majd vedd le a tűzhelyről és tedd sterilizált befőttesüvegekbe. Tedd rá az üvegekre a tetejüket és fordítsd őket fejjel lefelé, takard be egy paplannal és hagyd, hogy így hűljenek ki.Sok sikert

A barackok egészben maradnak, nem főzzük szét, így sütemények, desszertek díszítésére is alkalmas. Bár szerintem annyira ízletes, hogy önmagában is finom desszert. Ehhez a lekvárhoz több cukrot használunk, mert nincs benne tartósítószer, de mivel a barackok még nem túl érettek és a narancs is savanykás, ezért nem lesz túl édes a lekvár.

Forrás: https://www.befottkompotsavanyusag.com/narancsos-kajszibarack-lekvar-nem-kostoltam-meg-ennel-finomabbat-nalunk-ez-lett-a-kedvenc.html

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!