Meggylikőr, elronthatatlan és elmondhatatlanul finom!

Ezt győzzétek csinálni mire beérett volna elfogyott kezdhettem előről.

hozzávalók

  • 3 kg magozatlan meggy
  • 1 kg cukor
  • 1, 5 l vodka

Elkészítés


A meggyet megmosva az üvegbe rétegezem a cukorral, és 1-2 napra napos helyre állítom. A száját csak gézzel kell lezárni, hogy szellőzzön.

Naponta többször jól megrázogatom. Ha feloldódott a cukor, és a meggy levet eresztett, mehet rá a vodka. Ekkor már le kell zárni légmentesen, és hűvösre tenni 1-2 hónapra.
A szomszédasszonyom leszűrés után újra szokta tölteni vodkával, egy második körre is… szomszédasszonyom receptje Én megkaptam a szomszédból. És biztosra mentem, mert meg is kóstolhattam, nem kellett kisérleznem, mire megtaláltam az igazi receptet

Horváth Istvánné készítette el
—Ezt győzzétek csinálni mire beérett volna elfogyott kezdhettem előről
—Ugyanígy készítem! Mostmár csak meggyből, a barack és a szeder nem jött be.
—Szedert nem szoktam még a vegyesbe sem, ahogy málnát sem. A vegyesben a barack íze összeérik a többi gyümölcs ízével. Nagyon finom, karácsonyi ajándéknak is.

—Szederbôl: 1-2 kanál kristálycukor,1 réteg szeder, egy réteg kristàlycukor, amikor az üveg megtelik, annyi rummal töltöm fel, hogy ellepje. Szorosan lezárom és mehet a sötét kamrába, karácsony előtt leszűröm. Nagyon finom.

—Mindenből.készítek: eper, málna, meggy, szeder, áfonya, kökény, citrom, birs.
—Legalább 3 hónapig szoktam érlelni, minőségi pálinkát használok vodka helyett. A leszűrt meggyet lefagyasztom, süteménybe használom.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!