Kaportea, ha már bőségesen terem a kapor, készíthetünk belőle bármilyen finomságot!

A kapor az egyik legkülönlegesebb illatú növény, ami a kertben megtalálható. Minden étel finomabb lesz tőle, de teát is főzhetünk belőle!

Hozzávalók

  • másfél liter víz
  • 1 jó marék kapor
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • citrom
  • citrom leve

Elkészítés


Forralok másfél liter vizet, közben 1 edénybe, /én tea kiöntőbe készítem/, teszek 1 jó marék kaprot. Erre ráöntöm a forró vizet. Teszek bele fél teáskanál őrölt fahéjat, és citromot, vagy citrom levet. Ezt hagyom kihűlni. Ha kihűlt, átszűröm, és újból leöntöm a kaprot forralt vízzel. Ez már gyengébb lesz.

Én hűtőben tartom, hidegen isteni finom. Én víz helyett is ezt iszom. 4-5 napig áll el a hűtőben, utána már kezd befölösödni, és az már nem jó. Én 1 üveggel is megiszom 1 nap, de van amikor csak 2 nap iszom. Én össze-vissza iszom, de mindennap iszom a teából! Végül is kapor, így elég intenzív az íze, de citrommal lehet kompenzálni. Hidegen meg kimondottan finom!

Kaportea, a cukorbetegség megelőzésére! Nem tudom ki, hogy van vele, de én imádom a kaprot. A kaporteát meg főleg, 1 kis citrommal, és fahéjjal. Már nagyon régóta iszom, 1, mert szeretem, 2, mert nem vagyok már cukros. Mivel megállapították, hogy cukros vagyok, így össz-vissz. 1 doboz gyógyszert szedtem be. Közben neki álltam a kaporteát inni. Régen is azt itták, és nem is volt annyi cukros, mint mostanában. Nagyanyáink azért csak tudtak valamit. Én a mai napig iszom. Decemberben voltam orvosnál, és csak decemberben kell vissza mennem ellenőrzésre. De hálisten minden rendben. Senki ne várja, hogy az első naptól meggyógyul, sok idő míg használni kezd. Mellette rengeteg zöldség zöldet is eszünk, rengeteget fagyasztok le. Kaprot is termesztek, és kapok is sokat. Nekem a fagyasztott kapor jobban bejött, a szárított nem annyira.

Ja majd elfelejtettem, mellette rengeteget mozgok, jövök megye, mindig van valami amit csinálok. Ez az én tapasztalatom, nekem hatásos. Lehet másnál nem fog működni. Ha esetleg kérdésetek lenne, és nem válaszolok azonnal, az azt jelenti, hogy nem érek rá. Ez nem orvosi javallat, ez az én saját véleményem, tapasztalatom!

Emerencia Leona Boldog receptje

 

 

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!