Csodakifli, csoda ha egy darab is megmarad belőle

Ez az a süti, amiből soha nem tudok eleget sütni, egy pillanat alatt elfogy nálunk.

hozzávalók

  • 5 dl finomliszt,
  • 15 dkg zsír,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • kb 10 e.k tej (ez a liszttől függ)

Elkészítés


A lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Kevés tejben, kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, és még annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. (Eredeti recept nem írja, de én teszek hozzá még 1 e.k porcukrot is.)

30 percig pihentetjük a tésztát, aztán 4 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőlük. A gombócot kerek formára nyújtjuk, majd 8 részre vágjuk. A szélesebb részre tehetünk lekvárt, diót, mákot, gesztenyét és feltekerjük, tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben megsütjük, amíg már szép pirulós színe lesz. Megszórjuk porcukorral. Itt a liszt űrmértékben van megadva. Az átlagos bögre 2,5 dl, ebből kell kettő. 🙂 Finomliszttel csinálom. Eddig csak lekvárral és gesztenyével csináltam. Nálunk a lekvár a nagy sláger ebbe a kiflibe. Ha diósat csinálnék, akkor darált dió, cukor, ízlésnek megfelelően, egy kis forralt tej, reszelt citromhéj. Annyi tejet csak, ha kihűl szépen összeálljon a dió, hogy kis rudacskákat tudjak formázni belőle, amit szépen fel tudok tekerni. (hókiflibe így szoktam)

Csodakifli (Lénárt Istvánné Éva receptje alapján) Amiből soha nem tudok eleget sütni 😉

Andrea Cziráné Nagy receptje
—Azért hívják csodakiflinek,mert csoda ha egy darab is marad belőle.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!