Birsalma sajt – elképesztően finom, és egy évig is eláll! Mióta kipróbáltam, mindig így készítem!

Kicsit több munka van vele, de megéri elkészíteni, mert nagyon sokáig eláll és annyira finom!

Hozzávalók

  • 5 kg birsalma magház nélkül
  • 4 kg cukor

Elkészítés


Én akkor mértem le, amikor a magházat kivágtam. 5 kg lett, ehhez 4 kg cukrot tettem, vagyis kilónként 80 dkg-ot. Amikor sűrű lett, már nem csúszott le a fakanálról, két nagy citrom reszelt héját és levét adtam hozzá. Sajnos a diós nem lett szép, mert a massza nem fedte be, legközelebb előbb teszek a forma aljára egy kis masszát, aztán a diót.

Hát először is feltétel, hogy jó sűrűre kell főzni. Én kb. 1 órát főztem a masszát. Biztosan ki fog szikkadni, ennek ellenére se tedd meleg helyre, mert könnyen megpenészedik. Hűvös, szellős helyre tedd, nem árt, ha forgatod, ki fog szikkadni, csak több idő kell neki. Csak vigyázz, hogy ne penészedjen meg, és minden rendben lesz. 🙂

Még annyit, hogy a gyümölcsöt először meg kell főzni, aztán leszűrni. A főtt gyümölcsöt kell pépesíteni, és cukorral főzni. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a vízzel együtt turmixolják, illetve botmixerrel. Az gond, mert akkor sok víz marad benne. Ezek a képek másnap készültek, akkor fordítottam ki őket a formából, előző nap főztem. Hétfőn is készítek még, sok szép birsalmát kaptam. 🙂 Hová küldjem? 🙂 Isteni finom, és egy évig is eláll. Nagyon egyszerű, csak kicsit több munka van vele.

Szlovencsák Judit receptje

Clara Ripp: Nagyon nagy munka de megéri mert ízletes és nagyon finom

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!