Jó tudni II

5. Alumíniumedényt nem szabad kőporral vagy lúggal sikálni,

mert az elkészítendő étel elszürkül benne, hanem csak szappanos mosogatóval és fahamuval. Ha a fahamu nem áll rendelkezésünkre, úgy egy benzines ruhával töröljük ki a foltokat, mely után szappanos vízzel kiöblítjük.


6. Hogy a főzésnél visszamaradt vöröshagyma frissen maradjon, egy kis sóval vagy zsírral kenjük be a vágás felületét és így frissen tehetjük félre másnapra.

7. Hogy a tortasütő formából vajazás nélkül szebben vehessük ki a tortát, az aljára papirost teszünk sütés elött. A tortakarikát késsel körülvágjuk és a papirossal fedett fenékrészről leemeljük a karikát és lehúzzuk a papirost. A torta így sokkal szebb, magasabb lesz és nem ferde. Mer így szebben, egyenletesebben áll meg a sütőformában, mivel a vajtalan bádogon jobban megkapaszkodik s így a sütés alatt egy kicsit odaragad, de nem csúszik oldalra sem. Sütés után könnyen körülvágható.

8. A sótartó-üvegbeb vagy sótartókban a só nem lesz nedves, ha néhány szem rmosott és szárított rizsszemet teszünk az üveg aljára vagy a sószórókba.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!