Írta:
• 2008, október 09, csütörtök

Fasírozott borjúhúsból


Hozzávalók: 50 deka darált borjúhús, 2 tojás, 10 deka zsír, 2 zsemlye, só, töröttbors, 2 evőkanál psrsdicsom, fél deci tejszín és a zsír, amelyben kisütjük.

Összekeverjük a következőket: 3 deka zsírban megpirított rezselt vöröshagymát, a 2 darab tejben áztatott és kinyomott zsemlyével, melyet a húsdarálón átdaráltunk és szintén kissé megpirítottunk. Ezt a húdhor keverjük, 2 egész tojással, sóval, töröttborssal, 6-7 deka olvasztott vajjal és a fél deci tejszínnel s jól kidolgozzuk. Ha egyben sütjük ki, úgy zsemlemorzsával meghintett vágódeszkára tesszük az egész anyagot és rúd-alakot formálunk belőle. Zsírral kent sütőlapra tesszük, 6-8 deka forró tsírral leöntjük és világospirosra sütjük.

Ha szeleteketben sütjük ki: tenyérnagyságú szeletekre formázzuk a vágódeszkán és bő zsírban lassan sütjük rozsdavörösre. Mindkét sültnek a levébe 2 evőkanálnyi paradicsomot pirítunk, melyet egy kávéskanálnyi liszttel elkeverünk és 2 deci vízzel feleresztünk, beforraljuk és felvágott vagy szeletekbe lévő húsra öntjük.


Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»
Képbeküldés iconElkészítetted? Oszd meg a fotót egy kattintással

Még több hasonló recept:

Kategória: Borjúhús-ételek | Cimke:

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!