Írta:
• 2008, október 20, hétfő

Horrávalók: 16 deka vaj, 28 deka liszt, 4 deka porcukor, 3 tojás, 3 deka élesztő és 1 deci tej.

Töltelékhez: 20 deka cukor, 2 deci tej, 5 deka citronád, 8 deka mazsola, 8 deka vaníliás porcukor és 20 deka dió.

10 deka vajat, 28 deka liszttel a tenyerünk között elmorzsolunk és beleadunk 1 evőkanálnyi porcokrot, egy csipet sót, 2 tojás sárgáját és 3 deka élesztőt, melyet már előzőleg 4 kanál langyos tejben feloldottunk. Ha jól kidolgoztuk nyújtódeszkán, két cipóba formáljuk és kelni hagyjuk.

Töltelék: 20 deka cukorból sűrű szirupot főzünk, hozzáadunk 5 deka citronádat, 8 deka mazsolát, 2 evőkanálnyi vaníliás porcokrot és 20 deka darált diót, s ha az anyag még esetleg lágy lenne, akkor fehér zsemlyemorzsát szórunk bele s a cipókból patkókat formálunk. A sütőlapon a patkókat 1 egész tojással bekenjük.  Azután 20 percig pihentetjük s azután ismét bekenjük.  Közepesen meleg sütőben sütjük.

Még több hasonló recept:

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!

Ancsika szerint:

Anikó!
A levelét kell megszárítani,nem a levét csak gyorsan járt a kezem.
Bocsika

Ancsika szerint:

Kedves Anikó!
Stevia növényt is lehet venni,a levét megszárítani,megdarálni, és kész a por. Fényévvel olcsóbb a készen kapható pornál.
A zöld levelekből teát is lehet főzni ami nagyon finom.
A növényt kertészetek árulják.
Üdvözletem.Anna

nagyi szerint:

Szerbusz Katica! Köszönjük szépen a válasz. Miért haragudnék? Sőt örülök neki, ha segítséget adunk egymásnak. Biztosan örül Anikó is, hisz teljesen kielégítő választ kapott Tőled. Szép napot, sok puszi:nagyi

Fehér Sándor József "katica" szerint:

Kedves Anikó!

Remélem Nagyika nem haragszik meg érte,hogy válaszolok.
A STEVIA POR egy mesterséges édesítőszer és általában nagyobb Szupermarketekben lehet megvásárólni. Egy csipet kb. egy evőkanál cukrot helyettesít.Úgy tudom 20 és 50 g-os kiszerelésben lehet kapni.A 20g.os 2000.-Ft körül,az 50g-os 3600.-Ft körül mozog.Egy 50g-os mennyíség kb. 15-20 kg cukornak felel meg. Én a fogyókúrámnál használtam,de nekem keserűnek tűnt. Üdvözlettel Katica.

ancsa szerint:

azt szeretném meg kérdezni hogy hol lehet beszerezni stevia port most halok rola elöször, és minden re lehet használni.köszönöm aniko