Csallóközi lepény

Hozzávalók:  30 dkg liszt,  5 dkg  margarin, 6 tojás, 2 dkg élesztő, 10 dkg füstölt szalonna,  10 dkg  füstölt kolbász  (10 dkg son­ka), 2 dl tejföl, só, 1 csokor snidling.
Langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt, és összedolgozzuk a liszttel, egy tojással, egy csi­pet sóval meg annyi langyos vízzel, hogy köze­pesen lágy kelt tésztát kapjunk. Végül beledagasztjuk az olvasztott, de csak langyos marga­rint, és a szokott módon duplájára kelesztjük. Ekkor kinyújtjuk, és úgy bélelünk ki vele egy közepes nagyságú tepsit, hogy ujjnyi pereme is legyen, majd világosra sütjük.

Közben apró kockákra vágjuk a szalonnát, üvegesre olvaszt­juk, beletesszük a karikákra vágott kolbászt, ha gazdagabban akarjuk adni, a vékony csíkok­ra vágott sonkát is, és egy pár percig pirítjuk, majd a tésztára öntjük. Simára keverjük a ma­radék öt tojást a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, és a tésztára öntjük. (Meghintjük még egy cso­kor összevagdalt metélőhagymával is.) A tepsit a forró sütőbe visszatolva, addig sütjük a le­pényt, míg a tojás meg nem kocsonyásodott.

Azon frissiben, forrón tálaljuk.

 

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Képbeküldés iconElkészítetted? Oszd meg a fotót egy kattintással

Hasonló receptek:

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!