Írta:
• 2008, október 14, kedd

Hozzávalók: 1 kg barack, 60 deka porcukor.

A megtisztított barackot és porcukrot rétegesen egy nagy cseréplábasba rakjuk. Egy  vastag réteg cukor, rá egy réteg barck, addig, amíg a barack tart. Alul és felül cukor legyen. Leborítjuk és másnapig hűvös helyen állni hagyjuk. Másnap folytonos keverés közt megfőzzük. Addig főzzük, amíd a porcelántányéron a próba síma lesz és megkocsonyásodik. Azután üvegekbe rakjuk és lekötjük. Hűvös helyen tároljuk.

Még több hasonló recept:

Kategória: Befőzések | Cimke:

Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!

nagyi szerint:

Szerbusz Katicánk!
Köszönjük szépen, hogy ilyen hamar leírtad a keresett szilvalekvár befőzését. Bízom benne Ancsika is visszatér hozzánk és rátalál a keresett lekvár befőzéséhez.
Szép napot kívánok mindenkinek:nagyi

Fehér Sándor József "katica" szerint:

Szervusz drága Nagyi ! Igéretemhez híven,itt vagyok.Valamikor én is a sütőben készítettem a szilva lekvárt,de amíóta az üzletekben lehet kapni egy bizonyos dzsemesítő port az óta azt használom.Nekem minden lekvárnál és dzsemnél bevállt!! A 3:1-ben a legjobb. Úgy készítem a SZÍLVA-LEKVÁRT,hogy a szílvát meg mosom,kimagozom,majd húsdarálon ledarálom.A megadott mennyíségű pld. 1kg szílva, 35 dkg cukor, 1 tasak port a főzőedénybe öntöm,és állandó kevergetés közben nagy lángon felforralom. Ha már forr,akkor még 3-4 percig zubogva forralom,közben folyamatosan keverve, majd lezárom a tűzet alatta.Ha kell lehabozom,de általában nem igen kell,és azonnal üvegekbe töltöm,lezárom.Csavaros üvegekbe szoktam eltenni az a bíztos.A leírás szerint 5 percre fejre kell állítani az üvegeket,de én soha nem csináltam és eddig még semmim nem ment tönkre és nagyon finom lett.Ja és ami a lényeg NEM KELL DUNSZTOLNI.Remélem Ancsikának és másoknak is tudtam a segítségére lenni. Puszillak Katica.